KOLLEKTIONER


GRANRIS MEDELPAD

Stilrent mönster inspirerat av Medelpads landskapsblomma Gran och traditionella norrländska stickmönster. Kollektionen innehåller metervaror, sammetskuddar, kökstextilier och bruksföremål som smörgåsplattor, brickor och skärbrädor.
NORRLANDSKUST

Norrlands kustlinje mellan Gävle och Luleå har inspirerat till ett saltstänkt mönster, med sjökort och fyrar. Tåliga och snygga handdukar, brickor, skärbrädor, servetter etc för såväl hemmet i stan som båthuset.
Design Sundsvall Stenstad ®

Produkter för såväl företagsrepresentation, turism och andra kunder. Mönstren i kollektionen är inspirerade av arkitekturen i Sundsvalls unika stenstad. Stenstadkollektionen har mönster från tex fasader, grindar, dekorer och andra byggnadsdetaljer. Vi innehar varumärket "Design Sundsvalls Stenstad", med ensamrätt på den formgivningen.
Produkter: brickor, skärbrädor, handdukar, diskdukar, shoppingkassar i smärting.
Kino

Detta nymoderna mönster är inspirerat av fasaden på Sveabiografen i Sundsvall, byggd 1915. Huset ritades av välkände arkitekten Ragnar Östberg. Mönstret har en klassisk retrostil där skalan står för variationerna och färgerna är vilsamma.
Produkter: brickbord, grytunderlägg, skärbrädor, metervara.
Märta-Stina Hjärta & Granris

Kollektionen består av två delar – Granris och Hjärtan – som är hämtade ur Märta-Stina Abrahamsdotters intrikata stickade alster från Anundsjö i Ångermanland. Detaljerna har här stiliserats och omvandlats till tidlösa mönster med allmogekänsla.
Produkter: stora brickor, bag-tags, handdukar, 2 vånings kakfat, grytunderlägg i två storlekar.
Pica pica

Skatan är en självmedveten och formskön fågel som inspirerat till detta omtyckta mönster. Dessutom finns den dokumenterad i gammal folktro världen över.
Produkter: linnehanddukar, löpare, dekortextilier, grytunderlägg, skärbrädor, brickor.
fina fisken

50-talsinspirerad kollektion med köksprodukter. Här har vi havet, älvarna och fisket längs norrlandskusten som idé bakom mönstret.
Produkter: handdukar, skärbrädor, grytunderlägg, brickor, löpare
medelpadsblomster

Medelpads broderiskatt har inspirerat till ett somrigt mönster med härliga färger.
Produkter: handdukar, grytunderlägg, skärbrädor, brickor, 2-vånings kakfat, diskdukar, linnekuddar.
hjärtans kär

Ett av vårt mest omtyckta mönster, där allmogeföremål ur samlingar från Tuna socken Medelpad, har stått förebild.
Produkter: dukar, handdukar, cocktail+ runda brickor, 2 vånings-kakfat och julgransmattor.